Månedens Ost

Stærk Hvidløgsost

Den cremede flødeost med med den gode hvidløgssmag 
er en nydelse ud over det sædvanlige.
Pr. stk. kun 29 kr.

Besøg din ostevogn
Se her hvor den holder

Vores historie

Historien om firmaet Mathiasen Ost begynder i 1956, hvor Karl Mathiasen startede op med at køre rundt på en knallert med en kurv på.

I kurven havde han røget makrel, som han solgte ved at køre fra hus til hus. Senere blev knallerten skiftet ud med en varevogn, hvor han havde alle varer på bagsmækken.

Med tiden blev vareudvalget udvidet, og der blev solgt både røget fisk, ost og grøntsager. Og så kom der en anhænger på varevognen – så forretningen voksede stille og stødt. Kvalitet og friskhed var allerede dengang en meget vigtig faktor i den lille virksomhed. Med årene blev basen i Vejle enge for trang og virksomheden flyttede.

Karl køber en forfalden ejendom på Ribe Landevej ved Nr. Vilstrup, som han og sønnerne Keld og John selv restaurerer. Der bliver arbejdet hårdt og for at holde omkostningerne ned bliver det nye lager bygget op af kasserede gasbetonsten, fundet i en gammel mergelgrav. I dag står kun stuehuset tilbage af den oprindelige ejendom.

I 60érne og 70érne begynder kvinderne at komme mere ud på arbejdsmarkedet og så er det ikke længere så spændende at køre rundt, fordi mange ikke er hjemme mere.

Karl stiller sig i stedet op på Kirketorvet i Vejle med et hjemmelavet telt-hus. Herfra sælger han røget fisk og ost hver torsdag og lørdag. Der var travlhed og stigende efterspørgsel og derfor må sønnen Keld skynde sig hjem fra skole, og ned på torvet for at sælge fisk.

Den lille virksomhed vokser stødt og roligt gennem de følgende år, men skærer både fisk og grønsager fra, så man nu udelukkende sælger ost. Ejendommen i Nr. Vilstrup bliver udbygget og der bliver løbende indkøbt salgsvogne, som så kører rundt på forskellige torve i Jylland og på Fyn.

I midt 80érne overtager sønnerne Keld og John efterhånden ledelsen af firmaet og driver det sammen i et par år. Det vokser med nye lagre og når efterhånden op på en halv snes torvevogne.

I 1986 dør Karl Mathiasen og Keld og John deler sig. Keld overtager Mathiasen Ost og John starter Ulvedal Ost i Egtved.

I 2000 bliver firmaet et aktieselskab. K. Mathiasen Ost En Gros A/S er stiftet.

Den 1. januar 2008 sælger Keld ”K. Mathiasen Ost En Gros A/S” til Peter Bank Nielsen og fortsætter selv i firmaet som salgschauffør.

Peter, var ikke ny i firmaet. Han blev ansat første gang i 1987 som 13-årig. Han begyndte med at vaske biler efter skoletid og som ”læssedreng”. Og bortset fra en kortere periode som sælger, har Peter altid væres tilknyttet firmaet og fået sin uddannelse og ”opdragelse” her.

I dag er Mathiasen Ost A/S en sund oste-virksomhed, med 8 salgsvogne samt en stor salgstrailer. Mathiasen Ost sætter stadig kvalitet og friskhed højt på dagsordenen og sætter en ære i at kunne tilbyde kunderne de bedste oste på markedet.
Med et sortiment på over 200 forskellige oste og egen produktion af hvidløgsost tilbyder Mathiasen Ost ikke bare oste, men en oplevelse i >osteland<.

Vores Oste-vogne kører i det meste af Jylland og på Fyn.
Du kan finde DIN oste vogn ved at klikke her!

Her kan du møde os!

Vores ostebiler kører i det Midt- Syd og Sønderjydske område samt på Fyn. Fra bilerne handles et stort udvalg af oste til meget fordelagtige priser.

Se mere her

Vidste du at ...

Danskerne er Nordens helt store ostespisere, med et gennemsnitligt forbrug på 23,4 kg pr. indbygger i 2003. Sverige er også godt med med et forbrug på 17,1 kg. pr. indbygger.